Mens Ontwikkeling & Werk door Anasha van Tooren

Niet heel veel mensen weten dat ik Human Resource Manager ben.

Vanuit mijn professie heb ik een grote belangstelling voor alles wat met mens, ontwikkeling & werk te maken heeft. Wellicht is dat wel opgevallen in het aanbod van de workshops en kennissessies van All-Connected events.

Als Werving & Selectie specialist komt er nog wel eens een uitdaging op mijn pad, zo heb ik een paar jaar geleden een automonteur geplaatst. Deze man had maar liefst 159 brieven geschreven en was nog nooit uitgenodigd voor een gesprek. Een automonteur met een schat aan ervaring, gezond, vitaal, gemotiveerd een groot verantwoordelijkheidsgevoel maar wel 63 jaar oud. Uiteindelijk is Robert gaan werken bij de garage van zijn keus en is hij nu 3 jaar later met pensioen.

Dit zijn verhalen waar mijn hart sneller van gaat kloppen, dìt vind ik gaaf om voor elkaar te krijgen!
De afgelopen periode loop ik meer een meer tegen ‘iets’ aan, ik merk dat er veel onbegrip is voor mensen met autisme. Dit ontstaat niet vanuit onwil maar juist vanuit onwetendheid.
Stel: Een werkgever krijgt een sollicitant op gesprek, het gesprek ‘loopt niet helemaal lekker’ er is niet echt een ‘klik’. Dat kan altijd maar soms heeft dat een andere oorzaak, soms ligt de oorsprong in autisme. Dat is jammer want wanneer er meer bekend is rondom autisme en werk’ gaat dit voor heel veel werkgevers betekenen dat er een schat aan mogelijkheden ontstaat.

Heel veel functies veel worden heel goed zoniet beter ingevuld omdat mensen met autisme in die functies heel goed tot hun recht komen. Wanneer je meer weet over wat autisme inhoudt kun je dit ook beter herkennen bij een sollicitant en daarna zelf anders in een gesprek gaan ‘zitten’. Kennis kan jou helpen tijdens een gesprek iemand op waarde in te schatten. Iemand met autisme aannemen maakt jou en jouw bedrijf op veel levels zoveel ‘rijker’.

De overheid maakt heel veel mogelijk middels ‘coaching on the job, subsidies, no risk polissen vanuit het UWV et cetera. Dit biedt ondersteuning waar jij dit kunt gebruiken en vaak kun je de partners hiervoor zelf uitzoeken.

Wil je meer weten over Autisme & Werk? Wil jij als werkgever de boot niet missen? Kom dan 13 maart naar de kennissessie over Autisme en werk, Cascade in Hendrik Ido Ambacht.

Aanmelden kan via deze link:

Deel dit event
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail